Čas na serveru 04:52:18

Aktuální aukce

Napište nám

Sledujte nás na Facebooku

Poradce na telefonu 602 239 239

galerie@galerieplatyz.cz

Antique Fair podzim 2011

Ve dnech 24. - 27. 11. 2011 se naše firma Aladin Antik s.r.o. účastnila 28. veletrhu starožitností Antique v prostorách Novoměstské radnice, Karlovo náměstí 1/23, Praha 2.
Asociace starožitníků, jíž jsme členy, pořádá dvakrát ročně – na jaře a na podzim – prodejní veletrh starožitností Antique Fair. Vždy se zde prezentuje na šest desítek vystavovatelů z celé České republiky. Dříve se veletrh pořádal ve výstavní síni Mánes, v Praze 1. Od roku 2010 se veletrh koná na Karlově náměstí, v Praze 2, v prostorách Novoměstské radnice.
Těšíme se na vás opět na jarním veletrhu 2012, který se bude konat 26. - 29. 4 2012.

ANTIQUE je v oblasti užitého umění ojedinělou záležitostí, kterou lze srovnávat s prodejními aukcemi. Umožňuje setkávání laické a odborné veřejnosti, a to nejen v rovině nákupu a prodeje starožitných předmětů, ale zároveň poskytuje možnost bezplatného poradenství. Laici se můžou od odborníků dovědět, jak poznat hodnotu vlastněné starožitnosti a také o principech prodeje. (www.pragueout.cz)
Asociace starožitníků se jako první z postkomunistických zemí stala vedle nejprestižnějších starožitnictví světa členem organizace C.I.N.O.A. Tato organizace mezinárodního rozsahu sdružuje obchodníky s uměním, mapuje trh se starožitnostmi a napomáhá obchodu s nimi. V souladu s tím usiluje i Asociace starožitníků o rozvoj českého trhu, aby nebyl zaplaven neznačenými falzy a napodobeninami a aby peníze uložené do starožitností byly dobře jištěnou investicí. Skrze svou Rudolfinskou akademii vzdělává, neboť vzdělání v oboru je jednou z podmínek pro orientaci na trhu se starožitnostmi a vhodné investování. V neposlední řadě se snaží i o propagaci vztahu lidí k našemu kulturnímu dědictví. (www.pragueout.cz)